Årsmøte for 2020

Historielaget har ikke arrangert årsmøte for 2020, men no bi dæ! Onsdag 22.09 klokken 19.00 på Vik skole, kantina (inngangen på baksiden mot fotballbanen).

Vi er vanligvis på mikkelborgstua, men for å få plass mellom bordene flytter vi til skolen i år.

Det blir servering og vi jobber med å få inn underholdning. Vi oppfordrer alle til å fornye medlemskapet i forbindelse med årsmøtet.

Kontingenten er kr.150,- for enkeltmedlemmer og 200,- for familie. Betal til konto 4536 21 02565 eller VIPPS 570 934.

Saker meldes inn til styret med frist 21.09. Meld inn på post@somnahistorielag.com eller direkte til leder.

Leder – Jon-Erik Rørmark

Kulturminnevandring i Fjelldalen

Lørdag 18.september kl.11.00 til Fjelldalen

Turen starter fra Jøllmoen med kjentmann Asbjørn Moen som vil fortelle om Fjelldalen der det var bosetning på 1600-tallet.

Turen opp tar ca. 1 t og det blir servert bålkaffe og kaker.

Velkommen til å være med på tur i lag med Sømna historielag og Sømna bygdetun.

For mer informasjon se www.somnahistorielag.com eller facebooksiden til Sømna bygdetun

Sømna Historielag ønsker alle sammen en riktig god jul!

Det har vært et krevende år for alle sammen. Et år man aldri kan glemme. Vi håper at 2021 blir til glede for alle. Sømna Historielag har ikke ligget fullstendig i dvale, men aktiviteten ble redusert som følge av Covid-19. Vi jobber med Sømna kommunes kulturminneplan og arbeidet fortsetter på nyåret. Dessverre ikke på den måten vi kunne ønsket med folkemøter og kontakt med kilder i bygda. Heldigvis har salget av årbøker og kalendre gått bra. Det ser ut som om at folk er flinke til å kjøpe bøkene våre. Med det ønsker vi alle en riktig god jul!

Kulturminnevandring

Bli med på
Kulturminnevandring
Lørdag 12.september kl. 11.00
Turen starter fra Rørmarka med guide opp til Rørmarksvatnet og til plassen Fjellet hvor det var bosetning på 1600- og 1700 tallet. Gårdene i Rørmarka hadde senere høybu i området og drev slått frem til 1942.
Du trenger ikke å være i superform for å være med, men vant til å være på tur. Ta med mat, så blir det servert bålkaffe underveis. Ta gjerne med en vedskie eller to.
Velkommen til å være med på en guidet tur i lag med Sømna historielag og Sømna bygdetun.
Parkering på anvist plass og felles start derfra.
Bilde av høybua tatt i 1946 og oversiktsbilde fra Rørmarka fra samme tid.

Overskrift

Jeg er en paragraf. Klikk her for å legge til din egen tekst og endre på meg. Jeg er en god plass der du kan fortelle din historie og la dine besøkende vite litt mer om deg.